Peníze

Publikováno 3. července, 2019

Jak najít toho nejlepšího brokera?

Váš online broker je nejdůležitějším členem vašeho online investičního týmu, který zvládá vše od sledování vašeho finančního portfolia až po pomoc při koupi a prodeji různých finančních instrumentů (měny, akcie, kryptoměny a jiné). Ratingová služba J.D. Power tvrdí, že pokud internetoví investoři narazí na problémy, až 77 procent z nich kontaktuje zákaznickou podporu brokera.

Kvalitu brokera můžeme zjistit pomocí 9 kritérií. Pokud znáte těchto devět bodů a rozumíte tomu, co hledáte, můžete rychle vyloučit brokery, kteří nesplňují vaše potřeby.

9 kritérií pro správný výběr

Faktory, které je třeba zvážit, jsou následující:

  • Poplatky: Poplatky účtované online brokery od devadesátých let neustále klesají. Díky velké konkurenci společností, brokeři poplatky snižují i v této době. Výši poplatků můžete nalézt i na stránkách, ve kterých najdete srovnání brokerů v ČR. Zkuste trochu googlovat.
  • Dostupnost poradenství: Tradiční brokeři s kompletními službami jsou o tom, že vám poskytnou osobní pozornost. Takže není to jen o tom, že pro vás vyberou akcie, ale také vám nalijí kávu a nabídnou koblihy, když je navštívíte v jejich fyzické pobočce. Čistě online brokeři vám poskytují nástroje, které potřebujete a všechna rozhodnutí zůstávají na vás. Pravdou však je, že i někteří čistě online brokeři pro vás připravují analýzy a různé užitečné investiční tipy.
  • Kamenná pobočka: Můžete si myslet, že přístup k pobočce není až tak důležitý, vždyť nakonec jste přece online investor. Ratingová služba J.D. Power však zjistila, že 40 procent online investorů, kteří mají přístup k pobočkám, bývají se svými online brokery mnohem spokojenější.
  • Jiné bankovní služby: Některé brokerské společnosti umožňují přesunout peníze z vašeho obchodního účtu na jiné typy účtů, jako jsou spořící nebo osobní účet. Některé také poskytují platební nebo kreditní karty. Takové služby většinou nabízejí společnosti z Ameriky.
  • Rychlost realizování objednávek: Když kliknete v obchodní platformě na tlačítko Koupit nebo Prodat, neznamená to, že se obchod ihned provádí. Vaše objednávka prochází od počítače na světové burzy, na nichž se realizuje. Některé brokerské společnosti vynaložili mnoho úsilí, aby vám poskytly co nejrychlejší cestu k realizování objednávky. To je obecně prospěšné, protože to znamená, že dostanete nejlepší možnou cenu, která odráží skutečnou hodnotu finančního instrumentu, které kupujete nebo prodáváte.
  • Zákaznický servis: Někteří brokeři mají k dispozici zákaznický servis na recepci nebo v kanceláři, kde zvedají telefony. Jiní vám umožní poslat e-mailem otázku a pak si jen počkáte na odpověď.
  • Spolehlivost stránky: Některé brokerské společnosti se zaměřili na omezení výpadků systému, což může být pro vás důležité, pokud obchodujete vícekrát denně.
  • Přístup k pokročilým nástrojům: Mnozí investoři se stále více zajímají o své brokerské společnosti, aby poskytly komplexní nástroje, které jim pomáhají vyhledávat akcie, monitorovat cenové pohyby na trhu a sledovat aktuální novinky ze světa investování.
  • Jednoduchost použití: Někteří online brokeři se zaměřují na lidi, kteří jsou noví ve světě online investování nebo kteří plánují obchodovat velmi zřídka. Proto v jejich obchodních platformách najdete pouze základní funkce. Jiné společnosti cílí na pokročilé obchodníky a poskytují obchodní nástroje zaměřené na to, aby investoři mohli za stanovené ceny rychle prodat / koupit akcie nebo další finanční instrumenty.

 

Závěr článku

Jsme v závěru našeho článku. Ještě předtím, než si založíte obchodní účet se podívejte, zda si firma účtuje extra poplatky za určité typy příkazů, neaktivitu a jiné.

Regulované společnosti poskytují všechny údaje na svém webu. Navštivte ho pro více informací, popřípadě kontaktujte brokera prostřednictvím emailu, telefonu nebo online chatu.

 

Zdroj: www.dummies.com

Štítky:




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑