Vzdělání

Publikováno 16. března, 2020

Jak se stát pečovatelkou?


Končí Vám mateřská dovolená a ráda byste se začala věnovat povolání, které má smysl? Vaším vysněným povoláním se může stát práce pečovatelky.

Kde získat potřebné vzdělání pro práci pečovatelky?

Chybějící vzdělání si můžete doplnit absolvováním kvalifikačního kurzu pro pracovníky v sociálních službách. Kurz je akreditován Ministerstvem práce a sociálních služeb. Kurzovné je možné uhradit prostřednictvím úřadů práce. Cena kurzovného za jednoho účastníka je více než příznivá. Svým obsahem kvalifikační kurz pro pracovníky v sociálních službách Ostrava plně odpovídá požadavkům na odbornou způsobilost k výkonu povolání pracovníka v sociálních službách podle sociálního zákona č. 108/2006 Sb. Akreditaci společně se všem důležitými informacemi objevíte na webovém portále Vzdělávací agentury Seduca www.seduca.cz/rekvalifikacni-kurzy/kvalifikacni-rekvalifikacni-kurz-pro-pracovniky-v-socialnich-sluzbach. Kurz je pravidelně otevírán v téměř třiceti českých a moravských městech. Všechny kurzy jsou vedeny kvalifikovanými lektory. Uchazeči o tento rekvalifikační kurz by měli být starší osmnácti let, měli by mít dokončeno základní vzdělání a zdravotně způsobilí. Nepřehlédnutelnou podmínkou je také trestní bezúhonnost.

Poslání povolání pečovatelky

Díky kvalifikačnímu kurzu pro pracovníky v sociálních službách Opava můžete zahájit profesní kariéru pečovatelky v domech seniorů, v domech s pečovatelskou službou, domech pro osoby se zdravotním postižením a mnohých dalších. Práce pečovatelky má smysl. Těšit Vás může, že díky Vaší práci se kvalita života Vašich klientů zlepší. Práce pečovatelky má smysl, jak pro samotného zaměstnance, tak pro celou společnost. Vaše přítomnost přináší klientům nejen fyzickou pomoc, ale také nevyčíslitelnou psychickou podporu. Osamělí senioři získají možnost komunikace s někým, kdo se o ně bude s nejlepším svědomím starat. Práce pečovatelky je jedním z povolání, které bude vždy potřeba, neboť populace nezadržitelným tempem stárne a těch, kteří by se o ně mohli postarat ubývá.

 

Štítky:




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑