Kariéra

Publikováno 25. dubna, 2022

Vypracujte se na pozici kvalitní pečovatelky

 

Snažíte se najít smysl svého profesního života a ráda byste se orientovali svým zaměřením na sociální služby? Mezi lidmi se najdou lidé různých profesí. Pokud patříte mezi ty, kteří by rádi svou práci zasvětili lidem, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých, stane se právě pro Vás jedinečnou příležitostí k doplnění vzdělání Vzdělávací agentura Seduca. Právě zde seduca.cz/rekvalifikacni-kurzy/kvalifikacni-rekvalifikacni-kurz-pro-pracovniky-v-socialnich-sluzbachtotiž můžete během několika týdnů získat tolik potřebné doplnění vzdělání pro sociální pracovníky.

Kde získat vzdělání v sociálních službách?

Vzdělávací agentura Seduca je zde pro všechny, kteří mají chuť a touhu vzdělávat se v oblasti sociálních služeb. Kvalifikační kurz pro pracovníky v sociálních službách je akreditován Ministerstvem práce a sociálních věcí. Cena kurzu je více než výhodná, činí 6 800 Kč a kurzovné je možné uhradit také prostřednictvím úřadů práce. Vzdělávání v sociálních službách svým obsahem plně odpovídá požadavkům na odbornou způsobilost k výkonu povolání pracovníka v sociálních službách dle sociálního zákona č. 108/2006 Sb.

Náplň práce pečovatelky

Práce pečovatelky vyžaduje nejen odborné vzdělání, ale také dobrou fyzickou kondici a stabilní psychickou stránku člověka. Být pečovatelkou není jen tak ledasjaké povolání. Práce pečovatelky je velmi pestrá. Může se jednat o pomoc s hygienou, s přípravou a podáním jídla, s údržbou i úklidem domácnosti či s nákupem. Pečovatelka může klienta doprovázet k lékaři nebo na obchůzky na poštu či na úřad. Mnozí senioři zůstali na stáří sami a potřebují také někoho s kým si jen tak budou mít popovídat. I to samozřejmě může být součástí náplně povolání pracovnice v sociálních službách. Obnáší péči nejen o tělo, ale také duši klienta. Řada absolventů kvalifikačního kurzu pro pracovníky v sociálních službách najde uplatnění v domovech seniorů, ve stacionářích, ale také soukromých zařízeních. Mnohé pečovatelky pečují o své klienty také v soukromí u něj doma.

Štítky:




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑