Peníze

Publikováno 28. října, 2021

Co byste dělali, kdybyste dnes vyhráli velkou sumu?

 

Nebudeme si lhát, mnoho lidí v současnosti touží vyhrát pořádně velkou výhru. Aby si přilepšili ke svým naspořeným penězům, vyplatili staré dluhy, koupili svým milovaným vysněné dárky, případně aby si mladí mohli koupit nový dům, nové auto, zda strávili slunečné dny nicneděláním na pláži někde v Karibiku. Je to pochopitelné. Od přírody jsme tak stvořeni, toužit po velkých věcech a čím je to hodnotnější a cennější, o to víc.

V České republice lidé ve velkém mají v oblibě stírací losy a loterii. Po výplatě si zaběhnou na poštu či k nejbližšímu kiosku a koupí si několik losů. Šmahem několika stíranců se dozví, zda se dnes na nich usmála štěstěna. Ti odvážnější zkoušejí natipovat několik čísel v loterii Euromiliony a večer sledují, jestli se mezi aktuální milionáře zařadí i oni. No dnes nejen kvůli aktuální Covid situaci mnoho lidí přechází na stírání online losů a sázení loterie přes internet.

Jiní zvolili trochu jiný přístup. Jedná se hlavně o mužskou část populace, kteří spojili dvě příjemné věci. Kromě sledování sportů se rozhodli aktivně zapojovat v online sázení. Spolu s výsledky zápasů vyhledávají nejlepší bonusy, aby si své výhry ještě navýšily. Všechny nejnovější akce sázkových kanceláří můžete nalézt i na internetu, například i na stránce online-sazky.eu – novinky. V případě, že si podáte kumulativní tiket, zariskujete a natipujete zápasy s dobrým kurzem, naplno využijete všechny bonusy, tak se s potřebnou dávkou štěstí umíte dopracovat i s 10 Kč k neuvěřitelné výhře.

Co dělat s velkou výhrou?

Pokud se vám povede a usměje na vás štěstěna, je důležitě vychutnat si pocit vítězství a uvolnit veškerý adrenalin, emoce a vzrušení. Třeba si užít tento moment, skutečně mimořádná výhra padne často pouze jednou za život. Dejte volný přechod svým emocím, aby pak neovlivňovaly náš další úsudek.

Jakmile jsme prodýchali náš nový životní stav, přejděme na další krok. Třeba si promyslet, jak s nabytou výhrou naložíme. Určitě vám začne běhat po rozumu: „Měl bych výhru nyní znovu zainvestovat do hry a vyhrát ještě víc?“. Postupujte s rozvahou. Určitě je v pořádku podělit se o výhru se svou rodinou, přispět synovi k přestavbě domu, koupit si nový nábytek, auto, počítač, nebo splatit půjčky.

Vyhněte se vnitřnímu pocitu, utratit velmi rychle všechny peníze a žít si jako král. Známe takové případy z minulosti. Výherci velkých několikamilionových jackpotů se ze dne na den rozhodli koupit nové Ferrari, překrásnou vilu na pláži a žít bujarým životem. Případně začali ve velkém investovat do špatných statků. Všechny případy mají společné to, že do několika let celou získanou výhru ztratily a při troše štěstí nepadly zcela na dno, ale vrátily se ke svým původním životům. Zásadní je proto mít plán, jak s výhrou naložit.

Důležité je neutrácet celou sumu hned, ale postupně. Sestavte si seznam priorit a během několika let si pomalu dopřejte vysněné věci. Udržíte tak celou škálu výdajů pod kontrolou a zároveň vám nakoupené věci přijdou hodnotněji. S velkou výhrou se vám hlavně vytváří nové možnosti. Zásadní je nekonat žádné zásadní životní změny alespoň půl roku. Pokud se už pro nějakou zásadní změnu odhodláte, věnujte jí alespoň dostatečný čas na promyšlení, abyste neplýtvali nejen vašimi financemi, ale také časem a energií. A na závěr, plňte si vaše sny. Vezměte vašeho partnera nebo partnerku na dobrodružnou nebo relaxační dovolenou a užijte si život.

Určitě si řeknete, že situace, kdy člověk vyhraje několik milionů eur, je raritní. Přestože se nemusíte stát hned milionářem, vyhrát není tak nereálné. Přejeme vám hodně štěstí v sázení a stírání.

 

Štítky: ,




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑