Úspěch

Publikováno 27. května, 2020

Sídlo firmy ve virtuální podobě: Je to legální?


V případě, že zakládáte společnost, musíte dodržet příslušné kroky, jež stanovují právní předpisy v České republice, potažmo jsou vyžadované na základě práva Evropské unie. Jednou ze základních podmínek je uvedení sídla firmy. Využít přitom lze takzvané virtuální sídlo.

Co se skrývá pod službou virtuální sídlo společnosti?

Pojem virtuální sídlo firmy evokuje něco nekalého. Jde ale o zcela legální formu sídla, kterou dnes běžně využívají stovky firem po celé České republice. Už několik let je virtuální sídlo společnosti zakotveno v zákonech.

Pronájmem virtuálního sídla získáte adresu, na místě však vaše firma reálně nepůsobí. Toto svolení vám samozřejmě musí udělit poskytovatel, abyste adresu sídla mohli použít k uvedení v příslušném rejstříku.

Hlavní výhodou je cenová dostupnost. I takové virtuální sídlo firmy v Praze, kde jsou jinak pronájmy objektů mimořádně nákladnou záležitostí, vás vyjde řádově jen na jednotky tisíc korun. Za běžný fyzický nájem byste zaplatili spíše desítky tisíc korun, což by pro menší a začínající firmy bylo možná nesplnitelné.

Co vše s pronájmem virtuální kanceláře můžete využívat?

Praktickou záležitostí je virtuální kancelář. V jejím rámci totiž máte několik užitečných služeb. Řadí se k nim třeba přijímání pošty, jež vám pak nemusí chodit třeba do místa trvalého bydliště, dále rovněž přesměrování hovorů, nejrůznější asistenční služby apod. Někdy si lze v objektu, v němž máte zapsané virtuální sídlo, přímo na nějaký kratší čas pronajmout skutečné kancelářské prostory, kde lze vyřídit nezbytnou agendu, naplánovat setkání s obchodními partnery, případně osobně komunikovat se zaměstnanci.

Sídlo firmy ve virtuální podobě má svůj smysl. Důležité je zdůraznit, že tím nijak nepřekračujete zákon. Je ale nutné si vše řádně zajistit, aby u vás mohla být kupříkladu prováděna případná daňová kontrola.

 

Štítky:




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑