Vzdělání

Publikováno 25. února, 2016

S moudrou sovičkou omládnete

Mnoho seniorů se stále cítí dobře a jsou poměrně čilí, avšak společnost je považuje za steré a vyčleňuje je, jen proto, že neumí to, co největším zájmem dnešní generace, tedy ovládat mobilní telefony, počítače a tablety. Mnoho seniorů se snaží přijit této technologii na kloub a těm ostatním může pomoct moudrá sovička.

Modrá sovička je tu pro „mladé“ seniory

Když je člověk senior ještě neznamená, že je tak starý, abychom s ním neměli nic společného. Avšak existuje zde jistá propast mezi mladými a těmi, co už jsou v důchodě. A touto propastí není nic jiného, než technologie. Internet hýbe světem a zde nastává problém. Dnes na internetu sedí každý mladý člověk, kdežto lidé, kteří vyrůstali bez něj, pořádně neví, o čem je řeč. A právě proto se vyskytl nápad s moudrou sovičkou, protože tento projekt by měl pomoci seniorům s ovládáním technologií, čímž je nejen přiblíží mladé generace, ale také jim ukáže, jak si díky internetu mohou mnoho věcí usnadnit.

Senior a samota

Díky tomu, že starší člověk nerozumí technologiím, bývá také často sám. Sice se pořádají mezi seniory různé akce, avšak nic nenahradí pobyt se svou rodinou. Avšak mladí lidé, tedy vnoučata často nemají zájem být s prarodiči a také postrádají dostatek trpělivosti, aby předávali své zkušenosti s technologií této generaci. Avšak když už senior bude umět ovládat počítač, tablet a podobně, může díky tomu být ve velmi úzkém kontaktu se svou rodinou, zejména co se týče vnoučat. A kdo jim všechny tyto dovednosti ukáže? Od toho je zde moudrá sovička.

Ale já nemám žádnou techniku

Pravdou je, že mnozí starší lidé se bojí si jen počítač či tablet zakoupit právě proto, že by je neuměli ovládat. Ovšem díky moudré sovičce to není žádný problém, protože jsou vybavení deseti tablety, které mohou seniorům zapůjčit, aby se na nich mohli učit. A pak když už to vše budou umět, bude pro ně také větší motivací si tento tablet či počítač zakoupit a být v kontaktu s rodinou.

První setkání

Když se senior poprvé setkává s touto technologií, je často v rozpacích, a tak je pro ně udělána akce s názvem první spouštění, kde vás naučí nejen danou věc spustit, ale hlavně vám odborníci pomohou vypořádat se s úvodním nastavením, které veškeré tyto přístroje vyžadují. Poté se nebojte navštěvovat informační hodiny, kde vám ukážou, jak s daným předmětem zacházet nebo které aplikace jsou pro vás vhodné a jak si je nainstalovat. Také vám vysvětlí oné pojmy, jako to, co to vůbec aplikace je a podobně. Samozřejmě, že jsou i takoví senioři, kteří jsou omezení třeba invalidním vozíčkem a podobně. Ale ani to není žádný problém, protože tyto informace vám mohou odborníci předávat i přes telefon.

 

Moudrá sovička je perfektní projekt, který propojuje starší lidi a moderní technologie. Nestyďte se a využijte nabízených služeb, protože díky tomu bude blíže mládí a hlavně rodině.

Štítky: , , , , ,




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑