Práce

Publikováno 15. července, 2015

Práce jako zdroj obživy nebo koníček?

Práce jako zdroj obživy nebo koníček? A jak je to u vás? Chodíte do práce jen kvůli penězům, abyste uživili rodinu, nebo vás vaše povolání baví? Pokud chceme, aby nám práce rychle utíkala a ne, aby se čas vlekl tak pomalu, jak je tomu doposud, musíte něco změnit.

Práce nejvíce utíká tomu, koho to v práci baví a to se může stát i vám. Pokud nebudete práci vnímat stereotypně jako doposud, pak poznáte mnohé krásy světa a i dokonce vašeho povolání.

Jak si vybrat správné povolání

Každý by měl v životě dělat to, co chce a hlavně to, co ho baví a naplňuje. Nevěřte ale tomu, že každý z nás najde to správné povolání hned napoprvé. Velikou zásluhu na tom má také to, co jsme dříve studovali. Vzpomeňte si, kolik z vás ve svých 15ti letech vědělo, co chce v životě dělat a podle toho studoval ten správný obor.

Proto také většina z nás za svůj život vystřídá několik povolání nebo kvůli svému předešlému vzdělání museli absolvovat určité kurzy, aby byl platný. Nabídky práce jsou v dnešní době na každém rohu.

Při loučení se s hosty musíte vždy mluvit dobře a nikdy ne na ně křičet. Jednou bude rád, že odešel, protože si polepší. Jindy bude zase litovat, že odešel, protože si uvědomí, že ho to vlastně bavilo.

Jak si práci zpříjemnit

Najdete si na své práci něco pozitivního. Může to být cokoli. Pokud budete do práce chodit pouze proto, abyste uživili rodinu, pak je jasné, že vás to bude nudit a budete počítat každou minutu, někdy i sekundu, než půjdete domů. Pokud jste například nezadaní, proč se do práce netěšit na nějakého sympatického kolegu nebo usměvavou kolegyni. Nebo pochvala od šéfa, která se dostaví z ničeho nic za skvělou práci, člověk si tento okamžik jistě moc rád připomene.

Štítky: , ,




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑