Práce

Publikováno 12. ledna, 2015

Důvody proč dáváme výpovědi

Výpovědi dáváme hned z několika důvodů. Ten nejdůležitější, proč tak činíme, je nabídka lepšího zaměstnání. Pokud se nám stane, že dostaneme lepší nabídku, tak je logické, že po ní sáhneme a nebudeme řešit nic jiného. V první řadě pohlížíme na finance. Ty jsou pro nás hnacím motorem a ty nám umožní rozhodovat se ve všem. Jsou to nejdůležitější, na co pohlížíme.

Dalším důvodem toho, proč vyměníme práci za jinou je fakt, že máme možnost pracovat blíže ke svému domovu, za stejných podmínek. Pokud nám totiž někdo nabídne možnost, kdy nemusíme dojíždět, tak je to pro nás praktické. Jednak ušetříme peníze za cestu a pak také čas, který bychom jinak na cestě museli strávit. Takováto nabídka je tedy pro nás výhodná.

Důvod odejít z práce ale je i ten, když si nerozumíte se šéfem. Pokud chodíte do práce vystresovaní s tím, co si na vás zase šéf vymyslí, tak se vám tam zcela jistě nechce chodit, protože jít někam s pocitem, že na vás opět bude někdo řvát, není rozhodně příjemný.

Stejné to je ale s kolektivem, pokud pracujete v kolektivu, kde se vám nepracuje dobře, protože tam panuje faleš, neochota, pomluvy, tak vás tam jen těžko bude něco držet. V zaměstnání nejsou důležité jen peníze, ale samozřejmě tam musíte chodit rádi a ne vystresovaní z toho, co tam na vás zase čeká, kdo na vás bude opět křičet a pomlouvat vás.

Důležité jsou ale také pracovní podmínky. Pokud vás někdo drží v práci přesčas a zadarmo, dává vám neúměrně mnoho úkolů a vy je nemáte šanci zvládnout, nemáte důvod v této práci zůstávat, ale situace vás nutí hledat si něco jiného.

Se svou prací je spíše nespokojeno více jak 60% lidí, což rozhodně není málo. Hledat jiné zaměstnání chce každý třetí zaměstnanec. Spousta z nás potom doufá v to, že se pro něj najde něco lepšího.

Štítky: ,




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑