Práce

Publikováno 21. února, 2023

Jak zařídit vlastní kanceláře?

Úklidové služby zajištěny, bezpečnostní agentura se stará o to, aby nevítaní hosté nevkročili do kancelářské budovy, ale stále ještě nemáte zařízenou kancelář jako takovou? Zatímco někdo myslí na zařizování kanceláří ze všeho nejdříve, jiný nikoliv. Jiný na to myslí spíše až naposled. Proto si pojďme říct, jak na to, aby výsledný pracovní prostor byl nejen pohodlný, ale také plně funkční. Což jsou ostatně vlastnosti, které od takové kanceláře vyžadujeme.

Pracovní místo musí být především dostatečně ergonomické

Není tajemstvím, že v práci trávíme déle jak osm hodin denně. Zejména pokud lidé fungují na volné noze, dokážou v kancelářském prostoru vydržet nejen osm hodin, ale někdy i dvanáct, ne-li osmnáct hodin. Proto je klíčové, aby naše pracovní místo splňovalo ergonomické vlastnosti. Mělo by být zdravé, nejen plně komfortní a pohodlné.

Proto je důležité klást velký důraz hlavně na pracovní stůl, pracovní židli a také na správnou polohu monitoru, pokud v kanceláři počítač figuruje (což, troufáme si tvrdit, že jednoznačně). Zatímco pracovní stůl musí být dostatečně vysoký a monitor nastavený zhruba v úrovni očí, pracovní židle by měla být polohovatelná.

S kanceláří si můžete opticky hrát

Zejména pokud máte kancelář rozměrově malou, nemusíte strkat hlavu do písku a obávat se, že by se vám v takové kanceláři špatně pracovalo. Existuje totiž několik fíglů, díky kterým může kancelář na první pohled působit daleko větší.

Kupříkladu sázejte na světlé barvy, které opticky zvětšují prostor. Pracujte se vzory. Zejména sázejte na vodorovné linie, které dokážou místnost opticky protáhnout, což je velmi žádoucí efekt. Svislé zase nadzvedají strop, což je v mnoha kancelářích také potřebné.

Vždy se snažte do kanceláře pouštět co nejvíce přirozeného světla. Sundejte těžké závěsy, které sahají až na podlahu, spíše se do hry dostávají praktické žaluzie.

Minimalismem nikdy nic nezkazíte

Jelikož má být pracovní prostor efektivním místem pro práci, upusťte od všeho, co by vás mohlo rozptylovat. Na mysli máme hlavně nejrůznější bytové dekorace, které nejsou třeba. Vyzkoušejte spíše minimalismus.

Štítky:




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑