Motivace

Publikováno 20. května, 2022

Dobrá výstroj může být částečně i z druhé ruky

 

Hokej v posledních letech u nás docela upadá. Je to samozřejmě dáno dlouhotrvajícími neúspěchy našeho národního týmu.

Nicméně i přes dlouholeté čekání na medaile se pořád najde spousta mládeže, ale i dospělých jedinců, kteří si rádi zajdou zahrát hokej na veřejné kluziště, případně dokonce na zamrzlý rybník.

Základem je hokejka

Kdo chce hrát hokej, bez vhodné hole se rozhodně neobejde. Víceméně je možné hrát i zcela nahý, nicméně vždy s hokejkou pevně sevřenou v rukách. Zde je dobré vyloženě nešetřit, jelikož laciné modely nevydrží příliš dlouho, hlavně ne na ledě. Hraní na betonu je o něco šetrnější, avšak pravý hokej je o dost tvrdší nejen pro jednotlivé aktéry, ale také i pro jejich vybavení.

Ideální hokejky se vyrábějí z kompozitních materiálů. Čistě dřevěné klacky jsou už dávno za zenitem. Ovšem ani kvalitní hokejka z kompozitu nemusí stát raketu. Pro hraní na rybníku stačí i střední třída za pár tisícovek.

Výstroj

Oblečení pro hráče se neskládá pouze z ledních bruslí, respektive hokejového dresu. Stejně důležité jsou i chrániče. Bez nich není dobré se na ledovou plochu vůbec vydávat. Zásah pukem dokáže být hodně bolestivý i s odpovídající ochranou. Bez ní je to ještě několikanásobně horší.

Chrániče na holeně, potažmo trup není nutné kupovat zcela nové. Použitelné se již dají docela dobře sehnat rovněž z druhé ruky. Před nasazením je ovšem nezbytné dát vyprat, co se dá a na zbytek použít dostatečně silnou dezinfekci.

Helmy a masky

Nejdůležitější ochranou každého hráče, brankáře samozřejmě nevyjímaje, je helma, potažmo brankářská maska. V tomto případě se rozhodně šetřit nevyplatí. Je dobré si hlavu chránit nejlepším možným způsobem, a k tomu může posloužit pouze nová originální helma.

Ty použité totiž často obsahují různé neviditelné praskliny, které se mohou rozšířit v ten nejméně vhodný okamžik, což samozřejmě není vůbec ideální.

Štítky:




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑