Úspěch

Publikováno 28. srpna, 2018

4 základní kritéria při výběru podlahy

Podlaha představuje jeden z klíčových prvků celého interiéru. Právě ona dovede celou místnost krásně oživit a zútulnit – ovšem pouze za předpokladu, že zvolíte tu správnou. Její výběr ale rozhodně není jednoduchou záležitostí. Předtím, než začnete listovat katalogem a hledat tu pravou, která se vám líbí, musíte si ujasnit celou řadu věcí. Které patří k těm nejdůležitějším, a co byste rozhodně neměli opomenout?

Odolnost

V každé místnosti jsou na podlahovou krytinu kladeny různé nároky. V koupelně musí odolat působení vody, v obývacím pokoji zatížení nábytku, v kuchyni drobným „kulinářským“ nehodám, v dětském pokojíčku pak dovádění našich malých ratolestí. Proto musíte zohlednit funkci a využití prostoru, do kterého přijde a dobře promyslet, kdo všechno se po ní bude pohybovat a jak moc jí dá „zabrat“.

Životnost

Podlahová krytina nepatří zrovna mezi nejlevnější záležitosti, proto chceme, aby nám vydržela co nejdéle. Největší „trvanlivostí“ disponují dřevěné podlahy, které bez výrazných projevů stárnutí a opotřebení přežijí i několik generací. Vyžaduje to ovšem jistou péči. A právě s údržbou jde životnost ruku v ruce. Proto si rozmyslete, kolik času jste ochotni a schopni úklidu věnovat.

Vzhled

Zanedbat pochopitelně nelze ani estetické hledisko. Nesnažte seslepě následovat aktuální módní trendy, mějte na paměti, že ty se rychle mění. Podlaha však představuje dlouhodobou investici, nejde ji jen tak jednoduše vyměnit za jinou, když se vám „okouká“. Její vzhled by vás proto měl těšit po několik dlouhých let. Na trhu dnes seženete obrovské množství krytin, od umělých až po ty přírodní, v různých nadčasových dekorech, barvách i strukturách. V tomto ohledu tedy máte naprosto volnou ruku.

Cena

V neposlední řadě nelze opomenout ani cenu. Některé typy podlah vás mohou svou cenou nepříjemně zaskočit, pořád však existuje dost alternativ, dík nimž můžete vymyslet šikovné řešení za rozumné peníze. Dražší přírodní materiály například skvěle zastoupí vinylová podlaha, která na sebe může vzít nejrůznější podobu, takže je od těch pravých přírodních k nerozeznání. Tak, nenechte se ničím omezovat a vyberte si podle svého gusta!

Štítky:




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top ↑